Body Research GLUTAMINE - 100% фармацевтична чистота
Body Research Nutrition, Аминокиселини

Body Research GLUTAMINE – 100% фармацевтична чистота

Към страницата на GLUTAMINE

Body Research GLUTAMINE е изключително добре усвояем заради своята 100% фармацевтична чистота. Допълнителната микронизация прави този глутамин по-лесно разтворим във вода, а това увеличава усвояването му с до 45% повече от обикновения глутамин.

Глутамин е най-разпространената заменима аминокиселина в тялото ни, но за спортуващия тази аминокиселина е незаменима. Постиженията в съвременния спорт са немислими без употребата на достатъчни количества Л-глутамин.

Тя се намира най-вече в мускулите – повече от 61% от мускулната маса е съставена от глутамин. Другата част от глутамина се разпределя и се използва от мозъка ни.

В състава си глутамин включва 19 % азот, което означава, че той е основен източник и преносител на азот в клетките на мускулите. Когато човек прави физически упражнения и тренировки, нивото на тази аминокиселина значително намалява в нашето тяло, което води до намаляване на нашата сила сила, издръжливост и по-бързото ни възстановяване.

По принцип нивата на изгубения глутамин се възстановяват до 6 дни след загубата му. За това трябва да се приема като добавка, понеже той заема важна роля в синтеза на протеини в нашето тяло. Изследвания на учени сочат, че когато L-глутамин се приема като добавка, значително намалява разграждането на мускулите и подобравя значително протеиновия синтез и метаболизъм. Той увеличава клетъчния обем и има антикатаболен ефект.

L-Glutamine e oт cъщecтвeнo знaчeниe зa пoддъpжaнe нa бaлaнca нa дpyгитe aминoĸиceлини в opгaнизмa. 100% чистият глутамин на фирмата Body Research Nutrition e пpeднaзнaчeн за спортисти с интензивно натоварване, както в сферата на аеробните спортове, така и в сферата на тежката атлетика.

Особенно ценни свойства на глутамина са:

  • Подпомага производството на растежен хормон
  • Повишава имунитета
  • Подпомага възстановяването на ставния хрущял
  • Хидратация
  • Предпоставка за бърз мускулен растеж
  • Подобрява работата на черния дроб.
  • Стимулира възстановяването на мускулите
  • Подържа положителен азотен баланс.


Начин на употреба
: В дни със спорт 1 доза (5 гр. = 1 мерителна лъжичка) преди спорт и 1 доза след спорт.
В дни без спорт за повишаване нивата на РХ: за лица от 15-25 години 1 доза преди сън. Лица над 25 години 2 дози преди сън.

Related Posts